Säästäminen
Säästäminen

Säästäminen on uusi musta: Säästä tonni ylimääräistä vuodessa

Tykkää ja jaa
Facebook
Instagram
Pinterest
Pinterest
LinkedIn
RSS
Säästäminen

Säästäminen ilman pihistelyä ei ole mahdotonta. Säästäminen on itseasiassa oikein kivaakin, koskapa lopussa palkinto seisoo ja saat itsellesi jotain sellaista, mitä halusitkin. Palkinto tuntuu entistä makeammalle, koska olet tehnyt sen eteen töitä. Säästäminen on todellakin uusi musta, vai mitä olet mieltä?

Kelpaisiko sinulle tuhat euroa ylimääräistä? Varmaankin jokaiselle. Löysin hauskan tavan säästää tuhat euroa ylimääräistä vuodessa lähes huomaamatta. Eikö kuulosta hyvältä? Minusta ainakin.

Ensiksi haluan kuitenkin kysyä sinulta, mitä sinä tekisit tuhannella eurolla ylimääräistä?

Säästämisen kohde kannattaa miettiä jo etukäteen, jotta pysyt motivoituneena, etkä käy verottamassa säästämiäsi euroja kesken vuoden. Päätä jo nyt, että se pankkipossu tai tili, jolle aiot säästää, saa olla aivan rauhassa. Suosittelen unohtamaan sen olemassa olon muina aikoina, paitsi silloin kun lisäät sinne euroja.

Jos sinulla olisi nyt tuhat euroa ylimääräistä, mitä tekisit sillä?

Tuhat euroa on oikein passeli lomaraha, vaatekaapin sisällön uusimisraha, tekisitkö pienen pintaremontin vai sijoittaisitko? Mitä tekisit tonnilla?

Huom! Voit käyttää tätä samaa mallia säästääksesi minkä tahansa summan! Mikäli haluat säästää vaikka 2000e tai enemmän, muokkaa vain summat sellaisiksi, että pystyt sen toteuttamaan.

Suosittelen määrittelemään säästämiskohteesi hyvin tarkasti. Jos haluat lomamatkalle ensi vuonna Kanarialle, päätä jo kohde nyt. Pelkkä “haluan lomalle” on liian lavea kohde, sinun on paljon helpompi lipsua tavoitteestasi, mikäli kohteesi ei ole tarkkaan mietitty.

Säästän jo kaikesta, en pysty säästämään enää mistään!

Kädestä suuhun eläminen ei ole mukavaa, mutta toisinaan se voi olla pakollista olosuhteista johtuen. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö tilanteesi voisi muuttua, jos niin päätät.

Jos ei ole mitään mistä säästää, silloin ei pysty tekemään muuta, kuin lisäämään tuloja.

Täältä löydät muutamia vinkkejä sivutuloihin ja esimerkiksi täältä Johanna Pöystin blogista vinkkejä niin sivutuloihin, vaurastumiseen ja sijoittamiseen. Tykkään kovasti Johannan tyylistä kirjoittaa!

Lue myös nämä postaukset: Näin säästät ruokamenoissa ja Säästövinkit omakotitaloon

Sitten itse asiaan! Näin säästäminen on huomaamatonta ja hauskaa.

säästäminen kannattaa

Okei. Kuvassa näet siis erilaisia summia.

Tarkoituksesi on joka viikko laittaa säästötilillesi tai possuusi yksi summa listasta ja raksia se yli. Yksi summa siis viikossa.

Huomaat, että listassa on sekä pieniä summia, että suurempia. Voit aina valita viikon mukaan, laitatko nyt pienemmän rahan vai vähän suuremman säästöön.

Minun mielestäni tämä on nerokas systeemi. Ensinnäkin voit muokata summat mieleiseksesi ja tehdä oman järjestelmän. Tämä toimii vallan mainiosti esimerkiksi bullet journal-tyyppisessä ratkaisussa.

Jos teet säästämiskartan itse, valitse ensin summa, minkä haluat vuodessa säästää. Sen jälkeen tee 52 palkkia ( vai vaaleanpunaista soikiota) kuvastamaan viikkoja ja näihin sijoittelet summia. Kunhan niistä yhteenlaskettuna tulee sama summa minkä haluat säästää.

Nerokkaan tästä tekee se, että näet koko ajan edistyksesi. Minua ainakin tyydyttää valtavasti se, että näen palleroiden hupenevan joka viikko. Tiedätkö, se kun saat vetää jonkin tehtävän yli listaltasi? Voiko olla parempaa?

Ja toisekseen, koska tavoitteet on jaettu viikoittain, mikään summa ei tunnu ylitsepääsemättömältä. Mikäli sinulla on ollut huonompi kuukausi, sen kuin valitset pienempiä summia tai jos kuukautesi on ollut hyvä, laita säästöön suuremmat summat, ikään kuin “pois alta”. Sekä vielä se, että jos minulla ei tällä viikolla ole yhtään ylimääräistä, saan luultavasti jostain kassin pohjalta riivittyä kuitenkin sen 3e kokoon ja saan viikon tavoitteen täyteen. Mikä onnistumisen tunne!

Säästäminen voi olla kivaa ja hauskaa ja siitä pitää saada onnistumisen tunteita. Minun mielestäni tämä säästämiskikka tekee juuri sen.

Mitä mieltä sinä olet? Onko sinulla jotain hauskoja säästämisvinkkejä muille jaettaviksi?

Laita ihmeessä kommentteja tulemaan.

Pssst! Mikäli haluat juttuja vähän lisää, liity uutiskirjeeseen tästä:

Bloggaajan kuva
-Satu-

Sinua saattaa myös kiinnostaa:

Tykkää ja jaa
Facebook
Instagram
Pinterest
Pinterest
LinkedIn
RSS

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *