Blogin sisältö
Blogi

Blogin sisältö – vinkkejä tilanteeseen, kun iskee se kuuluisa blackout

Tykkää ja jaa
Facebook
Instagram
Pinterest
Pinterest
LinkedIn
RSS
Blogin sisältö

Oletpa uusi tai “vanha” bloggaaja, sinullekin luultavasti tulee niitä hetkiä, kun et yksinkertaisesti tiedä, mistä ihmeestä kirjoittaisit. Blogin sisältö kun tuppaa olemaan aika oleellinen osa toimivaa blogia.

Se on oikeasti karmiva tilanne, varsinkin jos bloggaat aikataulun mukaan, eikä sinulla olekaan mitään ajatusta siitä, mistä kirjoittaisit.

Ei hätää! Laadin sinulle tällaisen pienen postauksen, jotta voisit saada lisää ideoita, mistä kirjoittaa niinä päivinä, kun et tiedä ollenkaan mistä kirjoittaa.

Onko blogisi aihe rajattu? Vai onko se kenties lifestyle-blogi?

Mikäli sinulla ei vielä ole aihetta, saat apuja aiheen valintaan täältä:

Kaipaatko apua blogin pystyttämiseen? Tule ilmaiselle kurssilleni:

Blogin perustaminen

Näin perustat blogin helposti:

* indicates required

Blogin sisältö – vinkit, kun sinulla on jokin rajattu aihe:

1.Intuitiokirjoittaminen

Oletetaanpa, että blogisi aiheena on puutarhanhoito aloittelijalle. Ala kirjoittaa kaikki mahdolliset asiat ylös mitä sinulle tulee mieleen aiheestasi. Esimerkiksi: Puutarhan työt aloittelijalle vuodenaikojen mukaan, aloittelijan ABC hedelmäpuiden leikkaukseen, helpoimmat salaatit aloittelijalle, näin viljelet retiisiä jne jne. Lista on oikeasti loputon. Älä yhtään säästele, listaa kaikki rohkeasti ylös! Kehnommistakin ideoista voi tulla uusia ideoita. Voit ottaa itsellesi vaikka aikarajan esimerkiksi 10 minuuttia ja anna mennä. Kaikki mikä mieleen tulee!

2.Aikajana

Voit lähteä miettimään asiaa toiselta kantilta. Mikäli blogisi kertoo vaikkapa äitiydestä ja perheestä, voit lähteä kirjoittamaan tekstejä aikajana mielessäsi. Voit aloittaa vaikkapa raskausajasta, siirtyä synnytykseen, vauvan ensimmäiseen vuoteen, äitinä olemisen ensimmäiseen vuoteen, syntymäpäiviin jne jne. Voit koostaa useita blogitekstejä yhdestä aiheesta.

3.Vieraile muiden blogeissa

Kirjoita jollekin hakukoneelle, esimerkiksi Googleen tai Pinterestiin, oma genresi. Luultavasti et ole ainoa, joka aiheesta kirjoittaa. Käy kurkkimassa millaisia blogipostauksia muilla on. Voit huoletta kirjoittaa vaikka täysin samoista aiheista, mutta tee se omin sanoin ja omiin kokemuksiisi pohjautuen.

Plagiointia on turha pelätä, sillä maailmassa ei luultavasti ole yhtäkään täysin uniikkia aihetta, josta ei olisi jo vuosikaudet kirjoitettu. Sinulla saattaa silti olla siitä jotain uniikkia sanottavaa.

4.Ratkaise ongelmia

Listaa ylös aiheeseesi mahdollisesti liittyviä ongelmia. Tiedätkö niihin ratkaisun? Hyvä, koosta blogipostaus ongelmista, joihin sinulla on ratkaisu. Tällä tavoin voit tehdä vaikka kuinka monta postausta.

5.Kierrätä postauksiasi

Onko sinulla vanhoja postauksia, jotka kaipaisivat päivitystä tai uutta infoa? Kierrätä niitä! Päivitä, korjaile, lisää uutta tietoa ja jaa postaus uudestaan täysin uudistettuna!

6.Usein kysytyt kysymykset

Kysytäänkö sinulta usein kysymyksiä liittyen blogisi aiheeseen? Kirjoita kysymykset ylös! Voit koostaa niiden pohjalta uusia postauksia.

Kysy Googlelta: Kirjoita blogisi aihe hakukoneelle, niin saat näkyviin suosittuja aiheeseesi liittyviä hakuja. Nouseeko aiheestasi esiin kysymyksiä, joihin tiedät vastauksen?

Lifestyle-blogit

Lifestyleblogit ovat vähän vapaampia eli periaatteessa kirjoitat omasta elämästäsi ja jutuista, mitä tykkäät tehdä. Entä mitä kirjoittaa silloin, kun olet ollut neljän seinän sisällä viikon, etkä ole tehnyt mitään ihmeellistä? ( Usko pois, sellaisia päiviä tai viikkoja voi olla…)

Blogin sisältö – vinkit, kun sinulla on lifestyle-blogi:

1.Parhaimmat nettisivut, mitä itse käytät/luet

Ajatellaanpa, että blogisi on lifestyle-blogi, mutta se painottuu vaikkapa liikunnallisuuteen. Voit tehdä blogipostauksen muista nettisivuista, joita itse luet ja joista saat vinkkejä oman blogisi postauksiin.

2.Työkalut blogisi postausten suunnittelussa

Käytätkö itse jotain kuvankäsittelyohjelmaa tai muuta apuvälinettä blogisi postausten koostamiseen? Tee postaus niistä ja auta jotakuta muuta samanlaisessa tilanteessa olevaa!

3.Missä olet onnistunut?

Mitä olet tehnyt viime aikoina, jossa olet onnistunut? Kirjoita siitä ja ennen kaikkea, kirjoita siitä, kuinka se onnistui. Lukijoitasi kiinnostaa se, kuinka he voivat kenties onnistua samassa asiassa itsekin.

4.Missä olet epäonnistunut?

On myös hyvä jakaa epäonnistumisia. Parhaita on sellaiset, mistä voi ottaa oppia, sellaiset tilanteet jotka olet onnistunut kuitenkin ratkaisemaan lopulta. Taas kerran, tällä tavoin pystyt olemaan avuksi muille.

5.Ratkaise ongelmia

Onko sinulla ollut menneisyydessä jokin ongelma, mihin olet löytänyt vastauksen? Voit olla varma siitä, ettet ole ainoa, joka on paininut tai painii parhaillaan samaisen ongelman kanssa. Kirjoita siitä blogipostaus!

Siinäpä muutama vinkki, miten pääset eteenpäin, jottei blogin sisältö nouse ylitsepääsemättömäksi ongelmaksi!

Suosikkini blogiaiheiden etsinnässä on Pinterest. Pääset sinne tästä: Tie Pinterestiin. Sinun tarvitsee vain luoda sinne oma tili ja pääset selaamaan kuvia, jotka voivat saada pääsi tulvimaan ideoita!

Onko sinulla muita hyviä vinkkejä, miten keksit blogiin sisältöä? Jaa ne ihmeessä!

Bloggaajan kuva
-Satu-

Saatat pitää myös näistä:

Tykkää ja jaa
Facebook
Instagram
Pinterest
Pinterest
LinkedIn
RSS

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *