Blogin perustaminen
Blogi

Blogin perustaminen ja muistilista aloittelijalle

Tykkää ja jaa
Facebook
Instagram
Pinterest
Pinterest
LinkedIn
RSS
Blogin perustaminen

Blogin perustaminen… Kuulostaa isolta ja vaativalta päätökseltä, eikö vain?

Tai niin minä ajattelin, ennen kuin ryhdyin itse asiaan ja perustin blogin.

Sivu saattaa sisältää kumppanuus- eli affiliatemainoksia. Se tarkoittaa sitä, että minä voin saada provision, mikäli ostat linkin kautta tuotteen/palvelun, mutta se ei kuitenkaan tee lisähintaa sinulle! Kiitos siis, mikäli päätät tilata jotain. Suosittelen ainoastaan tuotteita/palveluita, jotka olen itse todennut hyväksi. 

Blogin perustaminen ei ole vaikeaa, eikä se ole kallista. Se on itseasiassa varmasti yksi halvimmista harrastuksista, mitä voi keksiä. Sanoo neljän hevosen omistaja, joka on hyvin kiitollinen, että keksi bloggaamisen, eikä esimerkiksi purjehdusta tms…

Mikäli hyvin käy, pystyt jopa tienaamaan blogillasi ja/tai saamaan yrityksellesi lisää näkyvyyttä sitä kautta.

Tilanne on siis win win.

Mikäli olet miettinyt, että pitäisikö minun tai voisinko minä tai ehkäpä nyt olisi aika, niin nyt on todellakin aika!

Olet tehnyt päätöksen, muttet tiedä miten edetä? Tule ilmaiselle kurssilleni Blogin perustaminen helposti:

Näin perustat blogin helposti

* indicates required
Blogin perustaminen

Voisin puhua tästä aiheesta loputtomasti, osaksi siitä syystä, että mietin itse luvattoman pitkään aloittamista, enkä oikein tiennyt mitä tehdä, jotta olisin saanut blogin perustettua.

Tässä sinulle siis muistilista, jotta blogin perustaminen kävisi mahdollisimman kivuttomasti ja helposti.


1.AIHE:

Aihe on yksi tärkeimmistä asioista, kun aloitat bloggaamista! Täältä voit lukea, kuinka voit helpottaa aiheesi valintaa: Kun et tiedä mistä kirjoittaa tai kun sinulla on liikaa vaihtoehtoja.

2.BLOGIALUSTA

Blogialusta on paikka, minkä päälle rakennat blogisi. Tämä minun on esimerkiksi WordPress, johon olen ollut valtavan tyytyväinen. Voit käydä lukemassa lisää erilaisista blogialustoista täältä.

3. NIMI

Nimi on samaan aikaan sekä tärkeä, että ei. Itse asiassa tärkeintä on se, kuinka brändäät nimesi. Mietippä esimerkiksi vaikka Apulanta. Yksi Suomen tunnetuimmista bändeistä ja nimihän siis tarkoittaa tosiaan pelloille levitettävää lisäravinnetta…

Nimi kuitenkin kannattaa miettiä niin, että jaksat katsella blogisi nimeä kuukaudesta ja vuodesta toiseen ja voit seistä sen takana. Tarkista onko valitsemasi nimi vapaana sekä kaupparekisteristä, että domain.fi:stä. Muista, että blogin perustaminen ei ole nimestä kiinni! Mieti mikä kuvastaa aihettasi, että sinua.

3.DOMAIN

Domain on verkkosivusi osoite. Mikäli suunnittelet yhtään ammattimaisempaa bloggaamista tai olet bloggaamassa yritykseesi liittyvää, varaa nimellesi oma domain! Olet heti paljon uskottavampi, eikä kukaan pääse “pöllimään” vaivalla ja työllä keksimääsi nimeä. Tee se vaikka bloggaisitkin ilmaisella bloggerilla. Voit varata oman domainisi ja samalla vaikka sivustosi webhotellin esimerkiksi täältä: hostingpalvelu.fi

4.SUUNNITTELE ULKOASUA

Blogisi ulkoasu tulee luultavasti muuttumaan, kun haet omaa tyyliäsi. Sinun olisi hyvä kuitenkin hakea jo heti tiettyä värimaailmaa ja tietynlaisia kuvia, mitä aiot käyttää. Tällä tavoin, kun brändäät itseäsi ja blogiasi, sinut pystytään tunnistamaan, vaikkapa Pinterestistä jo ihan pelkän kuvan perusteella. Samaten, jos sinulla on logo, käytä sitä joka paikassa, tee logostasi tunnettu.

Valitse tarkoitukseesi sopiva teema blogisi pohjaksi. Esimerkiksi WordPressille löytyy tuhansia sekä ilmaisia, että maksullisia premium-pohjia.

Pinterest on oiva paikka esimerkiksi tuon värimaailman pohdintaan. Sieltä löytyy kivoja kuvia vaikkapa haulla Color Palette. Katso mitkä värit puhuttelevat sinua eniten. Käytä blogissasi neutraalia alustaa, mutta tehosteväreinä näitä suosikkejasi.

5.KIRJOITA POSTAUKSIA

Sinulla olisi hyvä olla 5-10 postausta valmiina blogissasi, ennen kuin päästät sinne lukijoita. Tällä tavoin lukijat innostuessaan voivat heti lukea useamman postauksesi ja mielenkiinto säilyy varmemmin yllä. Kirjoita laadukasta ja hyvää sisältöä. Ketään ei oikeasti kiinnosta lukea diipadaapaa. Varmista, että sinulla on jotain annettavaa lukijoillesi, he ovat sen arvoisia.

Arvosta siis sekä omaa, että lukijasi aikaa. Älä kirjoita höttöä.

Jokainen postauksesi ei kuitenkaan välttämättä ole timantti, eikä edes kissankultaa. Se ei ihan oikeasti haittaa. Blogin perustaminen ja blogin ylläpitäminen on prosessi, jossa kehityt koko ajan paremmaksi. Se vaatii kirjoittamista ja kirjoittamista.

6.ALOITA

Mikään ei vie haaveitasi kauemmas, kuin se, ettet edes aloita. Heitä siis romukoppaan kaikki liiallinen harkinta, arvelut, pohdinnat, vetkuttelut ja vitkuttelut ja aloita. Opit siinä samalla, sinun ei tarvitse olla täydellinen.

Tule ilmaiselle kurssilleni: Blogin perustaminen WordPressille.

Blogin perustaminen

Siellä saat kädestä pitäen neuvot, kuinka pystytät blogisi helposti.

Tässä sinulle muistilista tilanteeseen, kun mielessäsi pyörii blogin perustaminen. Oikeastaan koko listan tärkein kohta on numero 6.

Toivon, että tästä listasta on sinulle hyötyä, kun suunnittelet blogin aloittamista. Laita minulle kommenttikenttään viestiä, miten blogin kokoaminen sujuu!

Bloggaajan kuva
-Satu-

Sivuja, jotka voivat kiinnostaa sinua:

Tykkää ja jaa
Facebook
Instagram
Pinterest
Pinterest
LinkedIn
RSS

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *