Blogi

Blogin aiheen valinta, kun et tiedä mistä kirjoittaa

Tykkää ja jaa
Facebook
Instagram
Pinterest
Pinterest
LinkedIn
RSS
Vinkkejä blogin aiheen valintaan, kun et tiedä mistä kirjoittaa.

Onko sinun ongelmasi enemmänkin se, ettet tiedä mistä kirjoittaisit?

Annan sinulle muutamia vinkkejä, mikäli ongelmanasi on blogin aiheen valinta, kun et todellakaan tiedä mistä kirjoittaisit.

Suosittelen valitsemaan hyvin rajatun aiheen.

Miksikö? Käy lukemassa blogin aiheen valinnasta, kun sinulla on liikaa vaihtoehtoja: https://www.adaywithsatu.fi/blogi/blogin-aiheen-valinta-kun-sinulla-on-liikaa-vaihtoehtoja/ 

Kerron siellä esimerkin, miksi blogin aiheen rajaaminen kannattaa!

Itse asiaan. Aiheitahan on maailma täynnä:

 • Lifestyle
 • Muoti & kauneus
 • Hyvinvointi & terveys
 • Ruoka
 • Matkustelu
 • DIY
 • ………….rajattomasti aiheita

Elikkä tästä heinäsuovasta sinun on löydettävä se neula eli sinun aiheesi. Tein sinulle pienen kyselyn, jonka avulla toivottavasti saat selvyyden omasta aiheestasi.

Tässä sinulle muutamia kysymyksiä ja vinkkejä siihen, miten valitset omasi:

 1. Haluatko saada blogillasi tuloja, vai onko tarkoituksesi vain päästä kirjoittamaan? Käy lukemassa postaus siitä, kun sinulla on liikaa aiheita, erityisesti aiheen rajaamisosio, se liittyy tähän. https://www.adaywithsatu.fi/blogi/blogin-aiheen-valinta-kun-sinulla-on-liikaa-vaihtoehtoja/
 2. Mikä on ammattisi? Onko sinulla jotain osa-aluetta, millä olet oikea ekspertti? Voitko/haluatko kirjoittaa siitä?
 3. Listaa ylös intohimosi kohteet: Mistä aiheesta voisit puhua loputtomasti, mitä tykkäät tehdä, onko sinulla harrastuksia, joita palvot. Teetkö jotain asiaa (lähes) päivittäin?
 4. Löytyikö intohimojesi-listasta jotain, joka hyppäsi heti muiden edelle? Hyvä, siitä on hyvä lähteä! Aiheen on hyvä olla sellainen, mitä suorastaan rakastat.
 5. Ihminen selaa nettiä yleensä kahdesta syystä: Hän haluaa ratkaista jonkin ongelmansa tai hän haluaa samaistua johonkin ihmiseen ja inspiroitua hänestä. Mieti ratkaiseeko aiheesi tai kirjoituksesi jonkin ongelman. Se on varmin tapa saada lisää lukijoita ihmisistä, joita voit auttaa. Jos intohimonasi on esimerkiksi villiyrtit, voisitko perustaa blogin, jossa käsitellään eri yrttejä suomen luonnossa, niiden keräämistä, käsittelyä, reseptejä…Tähän yhteyteen voit esimerkiksi luoda oman myytävän e-kirjan tai e-kurssin liittyen yrtteihin. Näin vastaat sellaisen ihmisen ongelmaan, joka ei tiedä mitä yrttejä hän voisi kerätä ja mihin aikaan. Mieti aina, ratkaiseeko postauksesi jonkin ongelman. 
 6. Kuka on unelmalukijasi? Millainen hän on, minkä ikäinen, nainen, mies, siviilisääty jne…
 7. Ala kirjoittaa! Mikään ei vie uraasi kauemmas pois päin, kuin empiminen. Entä sitten jos ensimmäinen aiheesi ei ollutkaan sellainen, josta haluaisit kirjoittaa pidempään? Vaihda se! Kokeile, kokeile ja kokeile niin pitkään, kunnes tunnet, että nyt! Tässä se on! 

Kaikista tärkeintä on, että jatkat kirjoittamista.

Tee itsellesi systeemi mitä noudatat. Suurin osa bloggaajista ei menesty. Suurin osa bloggaajista lopettaa ensimmäisten kuukausien aikana. Jatka yli siitä. Kirjoita niin hyvää sisältöä, kuin voit ja jatka ja jatka. Kirjoittamisen pitää olla sinulle suurin intohimo!

Muista, ettei sinun tarvitse olla täydellinen aloittaessasi. Tähän(kin) pätee vanha sananlasku: Kukaan ei ole seppä syntyessään. Blogissa hienointa on se, että se kasvaa sinun mukanasi! 

Perusperiaatteena on kuitenkin hyvä pitää sitä, että auttamishalusi on aito.

Löysitkö aiheen, joka kutkuttelee sinua aloittamaan? Hyvä! 

Älä pelästy sitä, jos joku muu jo kirjoittaa valitsemastasi aiheesta. Se on jopa todennäköistä. Muista kuitenkin pysyä itsellesi aitona, ota ihmeessä vinkkejä muilta saman aiheen bloggaajilta, mutta älä kopioi! Sinulla on varmasti jotain uutta sanottavaa jopa kuluneestakin aiheesta, käytä omaa ääntäsi ja anna mennä.

Kaksi tärkeintä kysymystä silloin, kun olet keksinyt aiheen, mutta et ole vielä aivan varma siitä:

 1. Minkä vuoksi haluat kirjoittaa blogia?
 2. Ratkaiseeko aiheesi jonkin ongelman?

Toivon, että näistä ohjeista oli apua, kun et tiedä mistä aiheesta kirjoittaisit. Blogin aiheen valinta on tärkeää, mutta se ei ole kiveen hakattu! Voit kirjoittaa alkuun useammastakin aiheesta ja kokeilla, mikä toimii parhaiten, mikä saa parhaimman vastaanoton ja mitkä teksteistäsi ovat suosituimpia. Ala sitten viedä blogiasi siihen suuntaan.

Uutiskirjeessä lisää, saat sen omaan sähköpostiisi tästä:

Laita kommenttikenttään viestiä minkä aiheen valintaan päädyit, laita mukaan myös osoitteesi, jos sinulla on jo blogi! Minusta on aina mukava löytää uutta luettavaa!

-Satu-

Tykkää ja jaa
Facebook
Instagram
Pinterest
Pinterest
LinkedIn
RSS

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *