verkostomarkkinointi tuloksi?
Bisnes

Verkostomarkkinointi tuloksi?

Tykkää ja jaa
Facebook
Instagram
Pinterest
Pinterest
LinkedIn
RSS
verkostomarkkinointi tuloksi?

Verkostomarkkinointi on valtavasti kasvava ala. Markkinoilla on satoja yrityksiä, joilla on tuhansia tuotteita myytäväksi. Onko verkostomarkkinoinnissa siis mahdollisuus saavuttaa tuloa?

On.

Yksinkertaista. Mikäli ei olisi kysyntää, tarjontakin kuolisi hyvin äkkiä. Niin simppeliä se on.

Onko verkostomarkkinoinnilla tienaaminen helppoa?

No. Voisin esittää tähän vastakysymyksen. Onko minkä tahansa yrityksen nollasta sataan vieminen helppoa?

Ei ole.

En näe juurikaan eroa verkostomarkkinoinnin ja ns. normaalin yrittäjyyden välillä. Olen ollut yrittäjänä nyt vuonna 2019 kymmenettä vuotta ja minulla on ollut kolme yritystä tänä aikana. Olin siivousyrittäjänä 7 vuotta ja ehdin olla vähän aikaa lounas-kahvilayrittäjänä ennen kuin sairastuin lihassairauteen niin, etten kykene tällä hetkellä fyysiseen työhön. Nyt minulla on kolmas yritys, jonka piirissä teen myös verkostomarkkinointia.

Kaava on sama.

Alussa saat idean. Lähdet kehittämään ideaa ja opettelemaan sen taitoja. Puhut ideastasi ihmisille. Joku yksilö haluaa kokeilla ideaasi(tuotetta tai palvelua) ja hän maksaa siitä rahaa. Tämä tyytyväinen yksilö tulee uudelleenkin asiakkaaksesi ja saattaapa siinä samalla mainita myös ystävälleen saamaastaan hyvästä palvelusta/tuotteesta. Yksilön ystävä haluaa kokeilla palvelua/tuotetta. Niin päästään oikein mukavaan pyörteeseen ja yritysideasi alkaa tuottaa sinulle tuloa.

Mutta! Tämä toimii ainoastaan siinä tapauksessa, että palvelusi/tuotteesi on hyvä ja sille on kysyntää ja osaat markkinoida sitä oikein.

Ei ole oikotietä onneen.

Se naapurisi, jonka bisnes verkostomarkkinoinnissa kukoistaa, on käynyt nuo askeleet läpi. Se on vain jokaisesta yksilöstä kiinni, kuinka nopeasti se tapahtuu vai tapahtuuko. Aivan niin kuin ns. normaalin yrityksen kanssa.

Riskit ja mahdollisuudet ovat täysin samat.

En tiedä mistä harhaluulot siitä, ettei verkostomarkkinoinnissa tarvitse tehdä töitä, ovat syntyneet. Se on työtä. Työ yleensä vaatii tekemistä, ennen kuin se voidaan määritellä työksi.

Onko verkostomarkkinointi pyramidihuijausta?

Teen nyt yhden asian kerrasta selväksi.

Pyramidihuijaus on rikollista toimintaa eli se on laissa rangaistavaa.

Minä en tiedä muista, mutta minä en ainakaan halua harjoittaa liiketoimintaa, jossa on jotain mätää. Otan sen myös hyvin henkilökohtaisesti, mikäli joku minulle väittää, että tuen rikollisuutta.

Onko olemassa verkostomarkkinointitiyrityksiä, jotka ovat pyramidihuijausta?

Valitettavasti näitä aina välillä tulee. Aivan samalla tavoin kuin niitäkin epärehellisiä yrityksiä, jotka esimerkiksi kiertävät veroja tai harjoittavat jotain hämäräperäistä bisnestä pöydän alta.

Tienaako verkostomarkkinoinnissa toisten tekemällä työllä?

Kaksipiippuinen kysymys. Kyllä ja ei.

Rehellisesti toimivassa verkostomarkkinointiyrityksessä voit toimia jälleenmyyjänä sekä voit kerätä tiimiä. Tiimin suuruus ei kuitenkaan määrittele tuloasi, vaan se kuinka hyvin tiimisi tekee tulosta.

En toki voi puhua täysin muiden yritysten puolesta, mutta minun työssäni, mikäli tiimini pärjää hyvin, myös minä pärjään hyvin. Eli pyrin tekemään kaikkeni, jotta tiimini pärjää hyvin. Loogista eikö?

Tiimi tarkoittaa sitä, että ympäröit itsesi samankaltaisilla yrittäjäsieluisilla ihmisillä, kuin itsekin olet. Tiimisi henkilöt eivät ole sinun kilpailijoitasi, sillä tiimisi tulo vaikuttaa myös sinun tuloihisi. Mitä paremmin voiva tiimi, sen parempi sinulle. Tässä työssä jokaisen tiimiläisesi hyvinvointi merkitsee.

Itseasiassa verkostomarkkinointi on vertauskelvollinen vaikkapa K-ryhmään. Kesko Oyj on valtava pörssiyhtiö, jonka toimialaa on muiden muassa päivittäistavarakaupat. Eli luultavasti siellä omalla kylälläsi on K-kauppa?

Voisi ajatella, että verkostomarkkinointiyritys eli se mistä tuotteesi hankit, on Kesko. Haluat ryhtyä jälleenmyymään yrityksen tuotteita eli haluat vaikkapa ryhtyä K-kauppiaaksi. Kesko tarjoaa sinulle logistiikan, tuotteita ja tukipalveluita. Aivan samalla tavoin kuin verkostomarkkinointiyrityskin. K-kauppiaana olet itsenäinen yrittäjä, mutta osa tuotostasi menee sekä Keskon, että esimerkiksi maahantuojien, tukkujen ja tavarantoimittajien haaviin. Niin kuin kuuluukin mennä. Eihän se olisi muuten toimivaa liiketoimintaa.

Minun nähdäkseni asia on sama, kuin verkostomarkkinointiyrityksessä on edustajia, jotka auttavat toisia edustajia, jolloin tuloa jaetaan sekä “emoyrityksen”, että muutaman edustajan kesken.

Ainoa ero verkostomarkkinoinnissa käytännössä on se, että sinulla ei ole työntekijöitä. K-kauppiaalla on. Et siis joudu maksamaan työntekijöiden palkkoja tai eläkemaksuja. Tiimiläisesi ovat yrittäjiä, niin kuin sinäkin eli he huolehtivat itse omista maksuistaan. Eikä sinulla välttämättä tarvitse olla fyysistä paikkaa, missä harjoittaa verkostomarkkinointiasi. Voit tehdä sitä täysin kotoa käsin.

Tämän lisäksi verkostomarkkinoinnin aloittaminen on yleensä huomattavasti halvempaa, kuin esimerkiksi vaikkapa lounas-kahvilan aloittaminen. Nimimerkillä kokemusta on.

En joutunut ottamaan lainaa aloittaessani verkostomarkkinointia, mutta jouduin ottamaan lainaa aloittaessani lounas-kahvilan.

Miksi niin moni epäonnistuu verkostomarkkinoinnissa?

Verkostomarkkinointi sekä yrittäjyys eivät ole kaikille sopivia. Oletko valmis käymään läpi askelmat yrityksen perustamisessa, kuten ylempänä kerroin? Hyvä. Olet silloin valmis käymään läpi myöskin verkostomarkkinoinnin aloituksen.

Takaako askelmien ottaminen pärjäämisesi?

Valitettavasti ei. Kukaan ei voi taata tuottaako yrityksesi rahaa vai onko se kenties täysi floppi.

Sinä itse olet se, joka asiaan pystyy jollain tasolla vaikuttamaan.

Parhaat vinkkini yrityksen valintaan ja työntekoon:

  • Varmista yrityksen luotettavuus. Luotettavuuden tunnusmerkkejä voivat olla esimerkiksi yrityksen ikä (jos toiminut jo pitempään markkinoilla, kaikki on todennäköisesti kunnossa), onko yritys kenties pörssiyhtiö (tämän kokoluokan yritys on varmasti syynätty moneen kertaan, että onko sen toiminta laillista), onko tuote todellinen (verkostomarkkinointi on suosittelu- ja myyntityötä, onko sinulla oikea, realistinen tuote, jota myyt), saatko palkkasi rahana (kohdataanpa tosiasiat, teet verkostomarkkinointia, jotta saisit siitä tuloa, eikö totta? Vaikka ne tavarat ovat kuinka kivoja, niillä ei laskuja maksa). Tutki ja ole utelias! Kysymyksiin pitää saada vastaus.
  • Tutustu palkkiojärjestelmään. Alleviivaan vielä, että saathan palkaksi myös rahaa tekemästäsi työstä? Tässähän ei makseta tuntien mukaan vaan myyntien mukaan. Minustakin on siis erittäin mukava saada myös ilmaisia tuotteita palkaksi myynneistäni, mutta kyllä suurin osa tulee rahana.
  • Juttele edustajien kanssa. Mikäli sinulle maalataan vaaleanpunaisia kuvia siitä, kuinka sinun ei tarvitse sormeasi heilauttaa, kun jo makaat riippumatossa Bahamalla, se ei valitettavasti ole totta. Sori. Joudut tekemään työtä sen eteen.
  • Päätä jo nyt, mitä haluat tienata. Sen jälkeen marssi valitsemasi yrityksen edustajan luo ja kysy, mitä tähän rahasummaan pääseminen vaatii. Mikäli hän ei tiedä, hänen organisaatiostaan löytyy aivan taatusti joku, joka tietää. Tässä hommassa on ookoo pyytää apua. Sitä saa aina.
  • Sitoudu. Tämä on varmasti se kaikista tärkein asia. Sitoudu tavoitteeseesi ja kuuntele sitä ihmistä, joka on tienannut sen verran, kuin sinä haluat tienata. Hän on tehnyt sen työn jo mihin sinä haluat pyrkiä. Sitoudu tekemään tarvittavat askeleet.
  • Kohtele verkostomarkkinointiyritystäsi kuin bisnestä. Pahinta sinua auttavalle edustajalle on kuulla, että ” No katsotaan mitä tästä tulee.” Sinua alkuun auttava edustaja käyttää sinuun aikaansa ja yrittäjälle aika on rahaa. Anna edustajalle tavoitteesi ja anna itsellesi mahdollisuus olla tavoitteidesi arvoinen. Mikäli tavoitteesi on 100e ylimääräistä tai vaikka 10 000e kuussa, kerro se ääneen. Mikään tavoite ei ole liian pieni tai liian iso. Se on sinun tavoitteesi ja sinun bisneksesi, arvosta sitä ja arvosta sinua auttavaa edustajaa. Usko pois. Tässä työssä sinulle ei naureta, olipa tavoitteesi mikä tahansa.

Siinä parhaat vinkkini, kun päätät ryhtyä verkostomarkkinointi – bisnekseen.

Mikäli olet jo verkostomarkkinointi-konkari, tuleeko sinulle muita vinkkejä mieleen aloittelevalle?

Voit käydä lukemassa minun tarinaani pikkuisen täältä.

Mikäli taas haluaisit työskennellä kanssani verkostomarkkinointiyrityksessäni, käy lukemassa ensin tämä.

Uutiskirjeessä saattaa välillä vilahtaa juttuja myös verkostomarkkinointibisneksestä kulissien takaa, liity siihen tästä:

Laita ihmeessä kysymyksiä kommenttikenttään, jos jotain tulee mieleen!

Bloggaajan kuva
-Satu-

Sinua saattaa kiinnostaa myös:

Tykkää ja jaa
Facebook
Instagram
Pinterest
Pinterest
LinkedIn
RSS

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *