Sivutyö
Bisnes

Sivutyö DIY eli tee itsellesi sivutyö

Tykkää ja jaa
Facebook
Instagram
Pinterest
Pinterest
LinkedIn
RSS

Kuinka monesti olet hakenut esimerkiksi Googlesta hakusanalla sivutyö?

Minä olen ainakin monesti ja innostun sellaisista sivuista yhä uudestaan ja uudestaan. Niin paljon mahdollisuuksia!

Sivu saattaa sisältää kumppanuus- eli affiliatemainoksia. Se tarkoittaa sitä, että minä voin saada provision, mikäli ostat linkin kautta tuotteen/palvelun, mutta se ei kuitenkaan tee lisähintaa sinulle! Kiitos siis, mikäli päätät tilata jotain. Suosittelen ainoastaan tuotteita/palveluita, jotka olen itse todennut hyväksi. 

Erityisesti rakastan sellaisia tarinoita, missä sivutulosta on pystytty kehittämään päätulo. Niistä tulee niin onnelliseksi, sillä yleensä se sivutyö on juuri se, mistä tällainen ihminen on valtavan innoissaan. Se oikea unelmien työ.

Minä uskon siihen, että jokainen pystyy luomaan itse itselleen sivutyön, jos tahtoo. Siihen tarvitaan vain kekseliäisyyttä, viitseliäisyyttä ja tahtoa.

Mitä on sivutyö?

Sivutyön oletuksena on, että teet sitä kenties päätyösi ohella, se tuo sinulle jonkin verran lisätuloa ja siihen ei mene niin paljon aikaa, kuin päätyöhösi.

Miksi haluat sivutyön?

Haluatko kenties säästää johonkin ylimääräiseen, kuten lomamatkaan, autoon, asuntoon, hevoseen, kameraan. Mikä on kohteesi?

Haluatko maksaa lainasi nopeammin pois?

Tai sitten tarvitset lisätyön kohentamaan nykyistä talouttasi?

Syy on hyvä tiedostaa, sillä syy on se mikä meitä motivoi.

Paljonko tarvitset lisätuloa?

Kirjoita vaikka ihan paperille ylös. Paljonko tarvitset kuukaudessa lisätuloa, jotta taloutesi pääsee tasapainoon tai saat haluamasi asian?

Paljonko sinulla on aikaa käytössäsi?

Paljonko sinulla on aikaa käytettävissä viikossa sivutyöhösi? Voit miettiä myös päivätasolla. Ole realistinen ja mieti, kuinka paljon aikaa oikeasti jaksat ja pystyt käyttämään sivutyöhösi.

Nyt kun nämä tärkeät asiat on käsitelty, pääset seuraavaan vaiheeseen.

Mitä sinä osaat tehdä?

Nyt kaikki osaamisesi kehiin. Tee lista kaikesta, mitä osaat tehdä. Lista voi näyttää tältä:

  • Kirjoittaminen
  • Valokuvaus
  • Leipominen
  • Laulaminen
  • Puutyöt
  • Organisointi

Ja niin edelleen. Siis kaikki mitä osaat tehdä.

Mille osaamisellesi on kysyntää ja tarvetta?

Pystyt kehittämään itsellesi työtä siinä vaiheessa, kun löydät tarpeen, jolle on kysyntää tai sitten pystyt luomaan tarpeen.

Älä odota, että sivutyö tuodaan nenäsi eteen. Joudut etsimään sen ja jos muu ei auta, joudut itse kehittämään sen!

Tässä lista muutamista mahdollisista sivutulon lähteistä:

Kotileipomo

Kehutaanko leipomuksiasi aina, kun vieraat pääsevät maistelemaan niitä? Teetkö upeita kakkuja tai pikkuleipiä? Osaatko tehdä kauniita kakun koristeita?

Entäpä jos perustaisit kotileipomon? Ihmiset kuvittelevat sen olevan hirvittävän työn takana, mutta oikeasti, jos sinulla on vain tarkoitukseen sopiva keittiö, olet jo puolivälissä. Ota yhteyttä oman alueesi elintarvikevalvontavirastoon ja kysy, mitä tarvitset kotileipomon perustamiseen! Saatat yllättyä positiivisesti.

Kortintekijä

Oletko hyvä piirtämään? Onko sinulla omintakeisia piirroksia, omia hahmoja, oma tyyli? Entä jos piirtäisit esimerkiksi kortteja?

Korttien painatuspalveluita tarjoavat painotalot ja kopiointipalvelut. Sosiaalinen media on erittäin hyvä keino jakaa kuviasi ja mainostaa korttejasi.

Marjojen ja sienten poiminta

Tämä on jo “vanha” juttu, mutta Suomessa on tosiaankin mahdollista tehdä jopa huomattavaa sivutuloa keräilemällä luonnon aineksia ja myymällä niitä joko yksityisille ihmisille tai vaikkapa ravintoloille kesäaikaan.

Viihdytkö metsässä, tunnistatko sienet ja marjat? Katso lisämotivaatiota tästä pojasta, joka keräsi yli 1500e edestä lisätienestiä mustikoilla: Oscarin tarina

Luonnonvaraisten marjojen ja sienten kerääminen ja myyminen on sitä paitsi verotonta tuloa! (Kunhan et ole palkattuna siihen hommaan.) Muista jokamiehenoikeudet!

Verkostomarkkinointi

Verkostomarkkinointi on oiva tapa tehdä lisätienestiä!

Firmoja ja tuotteita on vaikka millä mitoin, valitse sellainen minkä tuotteista oikeasti tykkäät.

Aloitin verkostomarkkinoinnin ja tarkoituksenani oli vain tehdä hieman lisätienestiä. Nyt se on kuitenkin päätulonlähteeni. Mikäli haluat lisätietoja työstäni, katso täältä tai lähetä minulle sähköpostia osoitteeseen satu@adaywithsatu.fi

Voit myös käydä lukemassa postauksen verkostomarkkinoinnista täältä.

Leikkimökin tekijä

Oletko kätevä käsistäsi? Sujuuko puutyöt noin vain?

Mitäpä, jos ryhtyisit tekemään design-leikkimökkejä tai koiran koppeja? Kädentaitojaan kannattaa aina hyödyntää. Sosiaalinen media on loistava paikka mainostaa omia käden tuotoksiaan.

Keksitkö jonkin muun omaperäisen idean? Käy katsomassa mallia täältä, kuinka mielikuvituksella ja puusepän taidoilla saadaan aikaan jotain uskomattoman kaunista: Puustikki

Valokuvaaja

Otatko kauniita kuvia? Entäpä, jos kehittäisitkin sivutyön valokuvauksen ympärille. Valokuvaus antaa sinulle useita vaihtoehtoja, joita voit kehittää: kortit, julisteet, taustakuvat eli stock photos, kirjojen kuvituskuvat jne. Ole luova!

Oikolukija

Löytävätkö silmäsi erehtymättömästi kirjoitusvirheet ja osaat kieliopin etu- ja takaperin? Oletko koskaan harkinnut oikolukemista?

Voit toimia oikolukijana freelancerina netissä kotoa käsin. Tsekkaa paikat, mitkä tarjoavat oikolukupalveluita ja kokeile onneasi, voisitko päästä heidän listoilleen!

Blogi

Haluaisitko kirjoittaa blogia ja ansaita samalla?

Blogin kautta pystyt tienaamaan esimerkiksi mainoksien, kumppanuusmarkkinointien ja omien tuotteiden/palveluiden myynnin kautta.

Blogin perustaminen ei ole edes vaikeaa.

Tästä pääset ilmoittautumaan ilmaiselle kurssille, jossa opetan, kuinka WordPress-sivu pistetään pystyyn.

Blogin perustaminen

Näin perustat blogin helposti

* indicates required

Pullojen keräys

Tämä ei ollut mikään vitsi. Sanoisin, että niin pitkään kuin ihmiset roskaavat, pulloja löytyy teiden varsilta ja puistojen reunamilta. Öiseen aikaan joka kapakan nurkalta. Joka puolelta. Tämän toiminnan plussana tienvarret pysyvät puhtaampina ja saat itse liikuntaa, ei huono.

Vai mitä olet mieltä tästä Pullo-Ekin tarinasta? Hän kun käy 4 kertaa vuodessa ulkomailla pullorahoilla.

Tee itse itsellesi työ / sivutyö

Turha odottaa unelmiesi sivutyön (tai unelmiesi päätyön) tipahtamista syliisi. Olen myöskin melko varma, ettei se työkkärin sivuilta välttämättä löydy.

Tee se itsellesi.

Esitä itsellesi tämä yksi kysymys:

Mitä tekisit, jos rahalla ei olisi merkitystä?

Se on mielenkiintoinen kysymys. Millä toiminnoilla täyttäisit päiväsi, jos rahalla tai tulon tekemisellä ei olisi merkitystä, rahaa ei tarvitsisi? Minusta tuntuu, että tuon kysymyksen avulla pääset ainakin lähemmäksi sitä, mikä olisi sinulle sopiva sivutyö.

Haluankin kuulla, mitä sinä tekisit, jos rahalla ei olisi merkitystä? Kirjoita pohdintasi kommentteihin.

Saitko lisää ideoita?

Huom! Suomessa joudut maksamaan veroa kaikesta tulosta (paitsi marjastus/sienestys ja muutama muu), ne ilmoitetaan kohtaan Muut tulot veroilmoituksessasi. Mikäli tienestisi menevät suuriksi, silloin yrityksen perustaminen on ajankohtaista. Saat lisätietoja verotoimistosta sekä TE-keskukselta.

Lisää juttuja uutiskirjeessä:

Bloggaajan kuva
-Satu-

Sinua saattaa myöskin kiinnostaa:

Tykkää ja jaa
Facebook
Instagram
Pinterest
Pinterest
LinkedIn
RSS

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *